ПЕРЕМОГИ ЮРИСТІВ НАУ

Відтоді, як «команда регіоналів» остаточно втратила важелі впливу на Національний авіаційний університет, вона намагається хоч якось заподіяти шкоду ВНЗ, що перестав бути підконтрольним, і робить це через суди. Але марно – нині у НАУ працює потужна команда юристів, яка дає гідну відсіч спробам зашкодити університету. Так, лише цього року судами ухвалено одинадцять рішень на користь НАУ.

Звичайно, найбільш резонансні – рішення щодо скарг Максима Луцького, Сергія Пунди та Євгена Панченка про поновлення на роботі та «сплату вимушеного прогулу». Всім трьом у позові відмовлено, апеляційні скарги відхилено. Враховуючи, що кожен із цих позивачів свого часу отримував зарплатню, трохи меншу за... 2 тисячі гривень на день (!), можна підрахувати, скільки коштів юристи НАУ заощадили для університету.

Окрім того, окружний адміністративний суд міста Києва відмовив Максиму Луцькому та Павлу Борсуку у відновленні на посадах проректорів, а Тетяні Калиті – у скасуванні наказу ректора про поновлення порушених трудових прав.

Також завдяки юристам НАУ у судах було розірвано ліцензійні договори з ТОВ «Науково-виробниче підприємство «АБМ груп» (що лобіювалося попереднім керівництвом) – мова йшла про авторські права на наукові розробки, що стосуються безпілотників.

Загалом, одержано судові рішення на користь НАУ по 11 цивільних судових справах. Та це не все. Ініційовано низку кримінальних проваджень, у яких університет визнано потерпілою стороною, також триває плідна співпраця НАУ з Національним агентством з питань запобігання корупції, ініційовано заяви щодо деяких персон, які нині активно працюють на підрив іміджу університету.

Отже, боротьба триває, але рахунок нині стабільно – на користь НАУ.

Follow us

© Copyright Aviator 2018. All Rights Reserved.