СПОРТКОМПЛЕКС ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Навчально-спортивний оздоровчий центр (НСОЦ) НАУ створено у 2009 році. Однією з найболючіших проблем, яку сьогодні доводиться вирішувати новому керівництву університету – є стан напівзруйнованого Центру спорту та здоров’я.

Стадіон-руїна з аварійними трибунами, на які навіть підійматися небезпечно, напів-зруйновані будівлі, пліснява, грибок, плитка, що осипається додолу, занедбані спортивні майданчики – все це простіше «списати з рахунків». Стан багатофункціональної спортивної арени (до складу якої входить стадіон) був настільки жахливий, що потребував негайоного втручання з боку керівництва університету, – проблему необ- хідно було вирішувати. І з цим у виші не забарилися. 2 листопада 2016 року на засіданні ректорату НАУ було підняте питання щодо стану споруд НСОЦ.

«Ми підготували презентацію, яка яскраво продемонструвала, наскільки жахливим є стан спорткомплексу, – розповідає директор Навчально-спортивного оздоровчого центру НАУ Володимир Артамонов. – А наприкінці минулого року НСОЦ було підпорядковано безпосередньо ректору, що змусило господарські служби виконувати свою роботу, а для функціонування Центру відкрилися нові перспективи. Рішення ректорату передбачало, зокрема, створити план з реконструкції Центру. Невиконані досі пункти з поточного плану ремонтно-будівельних робіт НАУ, що стосуються НСОЦ, були виділені в окремий блок. Рішенням Вченої ради від 25.01.17 ухвалено забезпечення видатків (у межах наявних фінансових ресурсів) для розвитку і підтримки фізичної культури та спорту в НАУ, що не можливо без осучаснення спортивної бази університету».

І сьогодні можна сказати, що ці рішення стали нашим планом дій. Так, 13 лютого 2017 року видано наказ в. о. ректора за No 076/од про забезпечення належного стану матеріально-технічної бази НАУ та першочергові ремонтно-будівельні роботи на 2017 рік. Відбувається розробка Програми розвитку фізичного виховання та студентського спорту в НАУ, налагоджено співпрацю з кафедрою фізичного виховання та спортивної підготовки.

Уже розпочато великий комплекс ремонтних робіт у корпусі No 17, де у спортивному залі No 1 замінено застарілі вікна на металопластикові, встановлено сучасні енергозберігаючі прилади освітлення, замінено вхідні двері та двері запасних виходів, виконано тинькування та фарбування стін, ремонт і фарбування підлоги, оновлення спортивного інвентарю. За місяць заплановано замінити баскетбольні ферми на сучасні, що підіймаються ав- томатично.

«Студенти займаються у спорт - комплексі безкоштовно. Тому вели- кою проблемою було те, що НСОЦ фактично існував за ті гроші, які ми заробляли за рахунок платних послуг, що надаються з 17-ї години, – продовжує Володимир Артамонов. – Але цих грошей бракувало навіть на оплату поточних та комунальних послуг. Тому дуже тішить те, що університет виді- лив НСОЦ кошти на ремонт, і роботи вже розпочалися».

ЛЮДМИЛА ЗАГЛАДА

Follow us

© Copyright Aviator 2018. All Rights Reserved.