ЗЛІТНА СМУГА НАУ

    Перший заступник міністра МОН та в. о. ректора НАУ відвідали Льотну академію у Кропивницькому, яка зараз є територіально відокремленим структурним підрозділом університету. Делегація на власні очі побачила, як готують сьогодні пілотів цивільної авіації, з якими проблемами стикаються викладачі та студенти і як їх вирішують, а також які здобутки на цей день мають.

16 лютого перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець, в. о. ректора Національного авіаційного університету Володимир Ісаєнко та проректор з корпоративного управління Національного авіаційного університету Володимир Шульга побували з робочим візитом у Льотній академії Національного авіаційного університету (м. Кропивницький). Льотна академія НАУ – унікальний навчальний заклад у структурі Національного авіаційного 4 університету, тут уже понад 60 років готують пілотів та інших фахівців для цивільної авіації. У ході візиту делегація ознайомилася з технічним парком ака- демії, навчальними та інноваційними програмами, взяла участь у церемонії відкриття інноваційного Центру безпілотних літальних апаратів.

Під час зустрічі було піднято багато проблемних питань та обговорено перспективи розвитку одного з ключових навчальних підрозділів НАУ. На сьогоднішній день авіаційна галузь відчуває нагальну потребу у пілотах та інших фахівцях цивільної авіації. За загальними прогнозами, протягом найближчих років потреба в пілотах у світі виросте майже у 5 разів. Нині Льотна академія випускає 50 пілотів щорічно, до того ж на базі навчального закладу працюють курси підвищення кваліфікації для пілотів, авіадиспетчерів, техніків та інших фахівців. У Кропивницькому підготовка пілотів проходить на найвищому світовому рівні, а коштує навчання майже втричі дешевше, ніж у країнах Євросоюзу. Тому навчальний заклад є дуже привабливим і конкурентоспромож- ним на світовому ринку. Сьогодні в академії навчаются більш як 400 іно- земних студентів з 30 країн світу, та ця цифра могла би бути набагато біль- шою. За словами начальника ЛА НАУ Сергія Неділька, для цього потрібно збільшити авіапарк академії, подов- жити одну зі зльотних смуг аеропорту в Кропивницькому та налагодити регулярні закордонні авіарейси.

Перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, який, до речі, входить у Наглядову раду НАУ, зазначив, що Льотна академія має великий потенціал для інвестиційного розвитку: «ЛА НАУ має перетворитися на потужний східноєвропейський центр підготовки фахівців для авіації, чиї дипломи надійно визнаються в усьому світі. Тому найближчим часом ми зробимо освітні стандарти по ваших спеціальностях такими, що повністю відповідають світовим професійним стандартам в авіаційній галузі».

В.о. ректора НАУ Володимир Ісаєнко запевнив колектив академії у тому, що вона є частиною великого навчального закладу, де нині відбуваються стратегічні зміни, що мають вивести університет на топові позиції не лише українського, а й світового рейтингу ВНЗ: «Нині нашколективзаймаєтьсятим,що визначає перспективи, шляхи розвитку Національного авіаційного університету. Ними є авіація і космос, інформаційні технології, екобіотехнології, технології, пов’язані з енергетикою, і матеріалознавство. За декілька місяців ми провели велику роботу: оновили Наглядову раду, яку нині очолює перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський. Затверджено новий Статут, іде активна робота над Стратегією розвитку ВНЗ на найближчі 10 років, ми інтенсивно займаємося входженням у систему ІКАО. Університет взагалі працює у фарватері найсучасніших стратегій розвитку світових науки та економіки».

В.о. ректора НАУ Володимир Ісаєнко від імені університету подарував Льотній академії три легкових автомобілі і спецтехніку для обслуговування аеродрому та нагородив найкращих працівників академії грамотами Національного авіаційного університету.

Фіналом зустрічі став майстер-клас з польотів на спортивних дронах команди Ukrainian Association of Drone Racing.

ЛЮДМИЛА ЗАГЛАДА

Follow us

© Copyright Aviator 2018. All Rights Reserved.