УКРАЇНА ОЧИМА НАШИХ СТУДЕНТІВ

У період травневих свят студентам-іноземцям підготовчого відділення Центру міжнародної освіти НАУ та Центру міжнародної освіти НТУУ КПІ ім. І. Сікорського випала нагода ознайомитися із географією та визначними місцями мальовничої Західної України. Загалом, в екскурсії взяли участь 38 студентів та 4 співробітники вище згаданих університетів, які супроводжували екскурсантів. Упродовж п’яти днів група відвідала Кам’янець-Подільський, Хотин, Чернівці, ІваноП-Франківськ та Львів.

Перша зупинка відбулася у Кам’янці-Подільському. Студенти відвідали Кам’янець-Подільську фортецю, прогулялися кварталами старого міста, оглянули Кафедральний костел святих апостолів Петра і Павла, пройшли Замковим (Турецьким) мостом, а після насиченого дня відпочили у мальовничому міському парку. Увечері того ж дня куратори груп організували тематичний вечір «Давайте познайомимося», завдяки чому студенти-іноземці з Японії, Марокко, Китаю, Туреччини, Монголії, Індонезії, Іраку, Ірану, Йорданії, Еквадору, Кореї, Гани та України мали можливість розповісти про себе та свої країни, поділитися своїми думками та мріями, а також продемонструвати свої таланти. Вечір закінчився дискотекою та прогулянкою вечірнім містом.

Наступним пунктом призначення став Хотин. Група прогулялася містом та відвідала головну архітектурну пам’ятку міста – Хотинську фортецю над Дністром, що збудована у Х ст. і довгий час була одним із найбільших форпостів Османської імперії. Затримуватися у Хотині не стали – у цей самий день було вирішено вирушити до Івано-Франківська. А щоб було цікавіше, маршрут спланували таким чином, щоб захопити ще й Чернівці.

АЛЬ КАУТСАР АЛАН МАУЛАНА,

Індонезія, ПВ Центру міжнародної освіти НАУ Це не перша моя мандрівка Україною – до цього я мав можливість відвідати Житомир. Ще тоді я був вражений красою української природи, однак подорож на Західну Україну відкрила мені історичні міста України з їх неповторними традиціями та колоритом». 

У Івано-Франківську група прогулялася вулицею Незалежності, сфотографувалася біля «Дерева щастя», оглянула площу Ринок, відвідала ратушу, у приміщенні якої зараз працює краєзнавчий музей.

Кульмінаційним моментом подорожі став візит до міста Лева, де група пробула два повних дні. За цей час мандрівники мали змогу прогулятися площею Ринок, на власні очі побачити видатний Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, відвідати Аптеку-музей, Вірменський кафедральний собор, а також взяти участь у трамвайній екскурсії містом.

ОТЮНЧТЕМУР НАДІР,Туреччина, ПВ Центру міжнародної освіти НАУ Мені дуже сподобалася екскурсія. Однак найцікавішим моментом особисто для мене став вечір знайомств. Завдяки цьому ми дізналися більше одне про одного і знайшли нових друзів у КПІ».

І студенти, і куратори отримали безліч позитивних емоцій і навіть не помітили, як швидко збіг час і настала пора повертатися додому.

Студенти ж дізналися більше про Україну та її красу і на власні очі побачили гостинність та доброзичливість українців.

СТАНІСЛАВ ЗАГРЕБА,

провідний фахівець Центру міжнародної освіти

Follow us

© Copyright Aviator 2018. All Rights Reserved.