ТУТ СЕРТИФІКУЮТЬ ПІЛОТІВ І ЛІКУЮТЬ СТУДЕНТІВ

Авіаційний медичний центр НАУ – унікальний сертифікаційно-діагностичний лікувальний заклад України

У структурі НАУ є унікальний медичний заклад – Авіаційний медичний центр (АМЦ НАУ). Це один із небагатьох медичних закладів України і єдиний серед закладів цивільної авіації України, що отримав від головної акредитаційної комісії МОЗ сертифікат вищої категорії. Минулого року медична служба НАУ підтвердила членство у Європейській асоціації з авіаційної та космічної медицини.

ВАДИМ ПЕТЛІН, головний лікар АМЦ НАУ

Відповідно до вимог Повітряного кодексу України, авіаційні медичні центри працюють як обов’язкові структурні підрозділи не лише в НАУ, як у провідному авіаційному навчальному заклад держави (3 центри), а й у різних регіонах України (загалом 8 центрів), але унікальність АМЦ НАУ полягає у тому, що це – перший та єдиний на сьогодні у державі спеціалізований та сертифікований медичний заклад вищої категорії, який має юридичне право на сертифікацію авіаційного персоналу всіх медичних класів відповідно до вимог JAR-FCL-3, а в перспективі – і PART- MED, – розповідає головний лікар АМЦ НАУ Вадим Петлін. – Державна авіацій- на служба України обрала нас у якості базового закладу для підготовки авіамедичних екзаменаторів-експертів. Це важливо, тому що найближчим часом, згідно з програмами адаптації законодавства до міжнародних вимог, Україна планує переходити на нові європейські вимоги медичної сертифікації авіаційного персоналу відповідно до Part Med.

Авіаційна та космічна медицина – надскладна галузь медичної науки, що об’єднує багато дисциплін. Це і авіаційна фізіологія, і психофізіологія льотної праці, і авіаційна гігієна, і багато іншого. Відповідно до чинного договору про співпрацю між НАУ та УВМА, АМЦ є навчально-клінічною базою УВМА, а академія, в свою чергу, здійснює підготовку та підвищення кваліфікації медичного персоналу всіх медичних закладів у структурі НАУ, перш за все з авіаційної та космічної медицини.

Нині у АМЦ НАУ іде перевірка, що допоможе виявити недоліки у роботі центру та оптимізувати його роботу».

Follow us

© Copyright Aviator 2018. All Rights Reserved.